©2018 Floor Eizema

contact@flooreizema.com

Floor Eizema

Food Marketing Coach

@flooreizema

Heb je een specifieke vraag? Stuur mij dan een mail op 

contact@flooreizema.com.

Hey, ik 

ben Floor

PR en marketingcoach voor food professionals met een podcast en grote dromen.

 

Een bourgondiër met een ernstig gebrek aan vaardigheden in eigen keuken.

Een anonieme kaasverslaafde sinds 1986.

Een van mijn vroegste herinneringen is dat ik met een stuk brie in mijn hand op het aanrecht van de keuken van mijn ouders zat. Om te kijken naar hoe mijn ouders aan het koken waren, maar vooral om te genieten van de gezelligheid. Ruim 30 jaar later is er niet veel veranderd. Nog steeds ben ik meestal te vinden in de keuken, al heb ik de keuken van mijn ouders verruild voor die van vele Amsterdamse en Utrechtse chefs. 

Zelf kook ik de sterren nog niet van de hemel en misschien is dat één van de redenen dat ik het zo leuk vind om verhalen over mijn favoriete restaurants, wijnwinkels, traiteurs en koffiebars te delen met andere eetliefhebbers. Want verhalen vertellen en mensen enthousiast maken over eten en drinken, dat kan ik wel. 

Sterker nog, daar heb ik mijn werk van gemaakt. Als food professional kun je bij mij terecht voor PR en marketingcoaching. Ik help je om jouw restaurant, cateringbedrijf, wijnwinkel of foodblog te promoten bij nieuw publiek en zorg ervoor dat bestaande relaties trouwe fans worden.

Want weet je wat me echt gelukkig maakt? Het zien van een drukke lunchroom waar mensen zitten te genieten, een chef die kookboek na kookboek verkoopt, een food fotograaf die duizenden mensen inspireert met mooie gerechten, een culinair schrijver die opdracht na opdracht scoort, een bakker waarvoor mensen met liefde het brood in de supermarkt laten liggen. 

Waarom? Omdat ik het iedereen gun om te genieten van lekker eten en drinken en dat te kunnen delen met anderen. Een moment even niet aan die drukke baan te denken, samen te zijn met familie en vrienden en spelenderwijs nieuwe (culinaire) werelden te leren kennen. En daar zijn goedlopende food bedrijven voor nodig. Ondernemers die hun brood verdienen door hun recepten, producten en kennis te delen met anderen. 

En die mensen help ik heel graag. 

De afgelopen 8 jaar werkte ik als PR en marketing professional voor grote bedrijven en 3,5 jaar geleden startte ik Waar Nederland Eet: met 42 teamleden en 50.000 Instagram fans ondertussen de snelstgroeiende eetclub van Nederland. Nu begeleid ik kleine én grote food bedrijven in het zichtbaar worden bij potentiële klanten en help ze met het opbouwen van een loyale klantengroep. Als ik hen kan laten zien dat ze met simpele middelen en een heel klein beetje tijd zelf een trouwe klantengroep kunnen opbouwen, dan heb ik mijn werk gedaan.​

Hoe kon het ook anders, dat het meisje dat als enige in haar klas het liefst Franse stinkkaas at, heel goed zou moeten leren om anderen enthousiast te maken over eten.

#echtgebeurd

Liefde voor eten en drinken heb ik van huis uit meegekregen. Ik heb bijvoorbeeld goede herinneringen aan de jaarlijkse vakanties naar Zuid-Frankrijk in ons familiehuis in het pittoreske Méjannes-le-Clap. Een dorp met 600 inwoners en niets in de wijde omgeving, behalve een heleboel kaas- en wijnboeren. Na een autoreis van 12 uur schonk mijn vader steevast eerst twee glazen wijn in, een voor hemzelf en een voor mijn moeder. Traditie. De weken die volgden bestonden uit het bezoeken van lokale markten en koken. Heel veel koken. En als we dan eindelijk aan tafel zaten, sleep mijn vader trots zijn messen alvorens hij de gigantische Côte de Boeufs aansneed.

 

Ik groeide op in Haarlem en op mijn zeventiende kreeg ik mijn eerste baan in de horeca; ik ging werken in de bediening bij restaurant Riche in Zandvoort. Ik leerde serveren (mijn dessertglazen werden ter voorkoming van ongelukjes met chocolade vastgeplakt op de borden), ik leerde etiquette, ontdekte de humor van de chefs en kwam erachter (na meer dan vijftig mosselpannen uitgeserveerd te hebben) dat het altijd slim is om te checken of er bij mossels ook een sausje geserveerd moet worden... Enfin, ik leerde er de fijne kneepjes van het horecavak. Toen ik op mijn achttiende politicologie ging studeren in Amsterdam bleef ik dan ook werken in de horeca. Met als hoogtepunten de gezellige dagen en avonden in Mediacafé de Plantage. Ik leerde daar hoe belangrijk het is om in een enthousiast en leuk team te werken dat zich verantwoordelijk voelt om er iets moois van te maken.

 

Na mijn afstuderen ging ik aan de slag bij een communicatiebureau, maar de liefde voor eten en drinken bleven mij achtervolgen. Daarom startte ik in 2015 de eetclub Waar Amsterdam Eet; een plek waar Amsterdammers hun tips over de leukste horeca van de stad kunnen uitwisselen. Sindsdien heb ik dagelijks contact met horecaondernemers, bakkers, slagers, cateraars en andere foodprofessionals. Mijn droom om ooit Waar Nederland Eet te runnen is uiteindelijk werkelijkheid geworden. Ik ben ontzettend trots op de verzameling gezellige eetclubs, in inmiddels 10 steden in Nederland, die met 42 teamleden hun favoriete eet- en drinkadressen delen met 58.000 Instagramvolgers. Het is de snelst groeiende eetclub van Nederland.

Het succes van Waar Nederland Eet heeft ervoor gezorgd dat ik er in 2018 voor koos om fulltime PR en marketingcoach voor foodprofessionals te worden. Want mijn liefde voor eten en drinken, de ervaring met Waar Nederland Eet en mijn kennis over het vertellen van verhalen komen daarin mooi samen.

Mijn CV

Een paar dingen die ik heb gedaan. 

  • In 2015 zette ik Waar Nederland Eet op: de snelstgroeiende eetclub van Nederland. 

  • 2,5 jaar geleden startte ik mijn eigen PR en marketingbureau. (Daarvoor werkte ik 6 jaar lang  als politiek strategisch communicatieadviseur)

  • Ik zorgde dat mijn opdrachtgevers in de (vak)media verschenen, bijvoorbeeld op het NOS journaal en in de kranten.

  • In 2018 won mijn bureau een Gouden Lovie Award voor online excellence: de Europa League voor marketingbureau's.

Live coaching

Samen met mij een op maat gemaakt  PR en marketing plan maken waarmee je je zakelijke doelen gaat bereiken? Maak dan een afspraak voor een strategiegesprek.

Training

Liever zelf aan de slag met mijn PR en marketingtips? Volg dan één van mijn online of live trainingen. De eerstvolgende training is een Basistraining Instagram.

Floor Eizema

Food Marketing Coach

Heb je een specifieke vraag? Stuur mij dan een mail op 

contact@flooreizema.com.

Nog een paar weetjes...

DAN WEET JE DIT OOK MAAR ALVAST.

Ik ben Netflix binge watcher, die in de rest van de tijd te vinden is in de horeca van Amsterdam en Utrecht. Je kan me wakker maken voor Thaise curry's, pizza's van La Perla en decafé latte macchiato's. Met havermelk, yep... Verder heb ik een lichte cola light verslaving en ben ik sinds 2,5 jaar samen met Jaap.

Wist je trouwens dat je mee kan doen aan de Instagram Kickstart 2019?