©2018 Floor Eizema

contact@flooreizema.com

Floor Eizema

Food Marketing Coach

@flooreizema

Heb je een specifieke vraag? Stuur mij dan een mail op 

contact@flooreizema.com.

Wat horecaondernemers kunnen leren van Chateau Meiland.

November 6, 2019

De familie Meiland is op dit moment de bekendste hotelfamilie van Nederland. Toch worden ze niet door iedereen zo gezien. Chateau Meiland is een televisieserie in de categorie reality show. De Kardashians, maar dan op z'n boeren Hollands. Maar naast de bekendste, is de familie misschien wel de slimste hotelfamilie van Nederland. De komende twee jaar draaien ze een volle bak. Of zoals Martien Meiland zegt: "Gas op die lolly!"

 

De feiten op een rij

Een Gouden Televizier-Ring.

432.000 volgers op Instagram. 

De komende twee jaar volgeboekt.

 

Kasteel- en hoteleigenaar Martien Meiland zit er warmpjes bij. Heel Nederland wil eten en slapen in zijn Franse hotel en hij betaalde er geen euro aan marketing voor. Zijn realityserie is een enorm succes en influencers en BN'ers als Patty Brard, Wendy van Dijk, Anna Nooshin, Vivian Hoorn en Kae Sutherland (die laatste is ook horecaondernemer van het succesvolle BamBoa) weten niet hoe snel ze zich moeten laven aan de snel groeiende populariteit van vooral Martien en dochter Maxime. Deze mate van free publicity is de droom van iedere hospitality ondernemer.

 

 

Puur karakter is pure winst

Met mijn team verzorg ik de social media van tientallen zaken en iedere keer proberen we het weer: het pure karakter van de zaak laten zien. Juist die markante chef en juist de sfeer in de zaak. Toch is het vaak maar saai, social media voor de horeca. Alles moet perfect. Van het eten tot het interieur en de gasten. Een verhaal vertellen? Ho maar, er mag vooral niet te veel tekst onder de foto. En de eigenaar in beeld? Nee, het draait immers niet om hem.

 

Ik begrijp het wel: als horecaondernemer is het niet je ambitie om bekend te worden. Anders was je wel bij de televisie gegaan. Toch kan een gezicht ontzettend bijdragen aan de gunfactor van de zaak. Aan een unieke beleving bij íemand te gaan eten of slapen, in plaats van in 'een' restaurant of hotel.

 

De PR formule is heel simpel

Ik geloof daarom dat horecaondernemers heel wat kunnen leren van Chateau Meiland. De openheid, humor en het lef van de familie om met hun kop op de voorgrond te treden heeft ze een ongekend succesvolle zaak opgeleverd. Persoonlijkheid en karakter wint het van professionaliteit. De familie staat voor zichzelf én hun hotel, met alle unieke eigenschappen en imperfecties die erbij horen. Ze durven zichzelf te laten zien en ik hoop dat vele hotels en restaurants volgen, want vol gas op PR betekent veel aandacht en een volle bak. Of zoals Martien Meiland zegt: "Gas op die lolly!"

 

“Het succes van Chateau Meiland bewijst dat de PR formule heel simpel is: vol gas in de PR = veel aandacht = een volle bak."

 

 

Je weet van tevoren niet wat het oplevert, wel dat je het moet doen

Wat voor bedrijf je ook hebt, goede PR is ontzettend belangrijk. Bij de opening én in de jaren daarna. Ook in de horeca. Het vervelende is dat de Return On Investment (ROI) van tevoren niet precies te berekenen is. Je weet als ondernemer gewoonweg niet hoeveel omzet een investering in PR oplevert. Toch is niets doen geen optie, want je wil top of mind blijven bij je gasten. En zo lang je geen eigen televisieprogramma hebt zoals de familie Meiland, maar ook een Yvette van Boven en Herman den Blijker, moet je zelf zorgen voor je succes. 

 

Zo tegen het einde van 2019 wil ik je daarom vragen: doe je op dit moment alles om jouw zaak de aandacht te geven die het verdient? Ga je vol gas voor de PR? Of zijn er kansen op social media die je laat liggen?

 

Wil je meer reuring in je zaak via social media?

Horecaondernemers kunnen bij mij terecht voor PR en marketing via social media. Samen met mijn team help ik je om jouw hotel, restaurant of winkel via social media te promoten bij nieuw publiek en zorg ik ervoor dat je top of mind blijft bij je gasten. Wij zien namelijk dat social media kan zorgen voor reuring in je zaak. 

 

De afgelopen 4 jaar bouwde ik zelf via Instagram een flink publiek van eetliefhebbers op. Waar Nederland Eet is met 42 vast clubleden en 58.000 Instagramfans de snelstgroeiende eetclub van Nederland. Ik heb daarmee de kracht van social gezien.​ Nu zet ik mijn kennis in voor de horecazaken waar ik mee werk. Ik zorg samen met mijn team voor gezellig drukke socials en ga via Waar Nederland Eet voor maximale promotie. Met mijn gratis social media training en professionele social media service komt er meer reuring in je zaak!

 

Wil je liever meteen contact opnemen? Stuur dan een e-mail naar contact@flooreizema.com. Ik denk graag met je mee! 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

Wow! Ik studeerde in totaal 21.814 uur op online marketing.

December 30, 2019

Hoe Amazon, Apple en Google horeca marketing binnen 5 jaar revolutionair gaan veranderen.

November 25, 2019

Wat horecaondernemers kunnen leren van Chateau Meiland.

November 6, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload