©2018 Floor Eizema

contact@flooreizema.com

Floor Eizema

Food Marketing Coach

@flooreizema

Heb je een specifieke vraag? Stuur mij dan een mail op 

contact@flooreizema.com.

Waarom offline PR onmisbaar is voor succes op social media.

October 30, 2019

Met sterke social media word je top of mind bij je doelgroep, maar een échte ambassadeur wordt een gast pas bij een positieve ervaring ín de zaak. Daarom organiseren wij op verzoek ook offline PR evenementen en acties die we bij de 56.000 Instagramvolgers van Waar Nederland Eet, een eetclub in ons eigen beheer, promoten.

 

Case | Pizzabar Wilde Westen

Voor de zomer van 2019 openden Remko Struyck en Roderick Nieuborg de deuren van Pizzabar Wilde Westen aan de Marnixstraat 198. De locatie Marnixstraat is daarmee de tweede pizzeria van Wilde Westen. Vijf jaar geleden brachten zij leven in het leegstaande GAK-gebouw in Amsterdam West en waren ze een van de eersten die vernieuwende horeca startten in stadsdeel Bos en Lommer. Naast Wilde Westen zitten de horecaondernemers ook achter het populaire restaurant THT in de Tolhuistuin. Met Wilde Westen Marnixstraat willen Struyck en Nieuborg een echte Amsterdamse pizzabar neerzetten. Nieuborg:

 

Wilde Westen is een plek waar creatieve, inspirerende en eetgrage Amsterdammers elkaar treffen. Wij zijn er vooral om voor hen een vaste plek te creëren. Zo’n plek waarvan je weet dat het altijd gezellig is. Een soort clubhuis. Wij zorgen dat ze ondertussen een bijzonder goede pizza eten en Amsterdams speciaalbier drinken.”

 

 

Een eigen pizza special op de kaart: wie wil dat nou niet?

Om de zaak te promoten bij een gerichte doelgroep bedachten we een reeks evenementen met inspirerende Amsterdammers. Zij krijgen de kans om hun karakter in een pizza te vatten en op de kaart van Wilde Westen te zetten. Wij organiseren er een officiële lancering en PR omheen. Iedere Amsterdammer die we benaderen doet mee en dat is te begrijpen: een gezellig feestje en een pizza special in je eigen stad: wie wil dat nou niet?

 

Wilde Westen x Cityguys

Zo kwam Wilde Westen ook in contact met Roger, JP, Steven en Matthijs van Cityguys. Zij eten op Gierige Maandag, de dag waarop Wilde Westen voor alle pizza’s een prijs van 9 euro hanteert, vaak een pizza in de zaak. Steevast bestellen ze een combinatie tussen de pizza N’Duja en Diavola: een pizza met een traditioneel Italiaanse, pittige worst van varkensnek en een pikante Spianata Calabrese. Gekscherend noemden zij de combinatie al de Cityguys Pizza Special, reden voor Wilde Westen om de pizza op de kaart te zetten. Roger Bloem van Cityguys:

 

“Met Cityguys zijn we elke dag op zoek naar het allerbeste eten en drinken van de stad. Wilde Westen is vanaf het begin al een van onze favoriete pizzazaken van Amsterdam. De N’Duja en Diavola zijn beide heerlijke pizza’s, maar deze twee smaken combineren maakt het nóg beter. En heter. Het is fantastisch om met onze eigen speciale deegcreatie op de kaart te staan.”

 

 

Het PR evenement

Op 28 oktober lanceerden de mannen achter de populaire website www.cityguys.nl een eigen pizza bij Pizzabar Wilde Westen. De Cityguys schrijven wekelijks artikelen over wat er in Amsterdam te doen is op het gebied van eten en drinken. De afgelopen vier jaar bouwden zij een vaste volgersgroep van 17.000 Amsterdammers op via Instagram en ontvangen ze maandelijks 25.000 unieke bezoekers op hun website. 

 

Samen met De Cityguys promootten we de lancering in de weken voor 28 oktober op 4 kanalen:

 

  • Instagram van Cityguys

  • Instagram van Waar Amsterdam Eet (eetclub met 20.000 Amsterdamse volgers in ons eigen beheer)

  • E-maillijst van Waar Amsterdam Eet

  • Instagram van Wilde Westen

 

 

On- en offline PR als vliegwiel

Het evenement was een enorm succes. Niet alleen had de actie op social media veel bereik door de populariteit van Cityguys en Waar Amsterdam Eet, op een anders rustige maandagavond stond de pizzabar bomvol met eetgrage Amsterdammers. Ruim 100 gasten gingen na een geslaagde avond enthousiast naar huis. De online ervaring op de social media van Wilde Westen werd offline tastbaar tijdens het evenement.

 

En daar zit waarde van offline PR voor social media: social media kan nieuwe gasten naar de zaak brengen, maar offline moeten ze een fantastische beleving krijgen. Pas dan wordt de combinatie tussen on- en offline PR een vliegwiel:

 

1. Een nieuwe gaste ontdekt een horecazaak via social media. 

2. Door een positieve beleving in de zaak wordt hij of zij écht enthousiast.

3. Op social media wordt de gast regelmatig herinnerd aan het bestaan van de horecazaak.

4. De gast komt vaker terug naar de zaak.

 

En enthousiaste gasten die vaak terugkomen is het succes van een horecazaak. 

 

Wil je meer reuring in je zaak via social media?

Horecaondernemers kunnen bij mij terecht voor PR en marketing via social media. Samen met mijn team help ik je om jouw hotel, restaurant of winkel via social media te promoten bij nieuw publiek en zorg ik ervoor dat je top of mind blijft bij je gasten. Wij zien namelijk dat social media kan zorgen voor reuring in je zaak. 

 

De afgelopen 4 jaar bouwde ik zelf via Instagram een flink publiek van eetliefhebbers op. Waar Nederland Eet is met 42 vast clubleden en 56.000 Instagramfans de snelstgroeiende eetclub van Nederland. Ik heb daarmee de kracht van social gezien.​ Nu zet ik mijn kennis in voor de horecazaken waar ik mee werk. Ik zorg samen met mijn team voor gezellig drukke socials en ga via Waar Nederland Eet voor maximale promotie. Met mijn gratis training en professionele social media service komt er meer reuring in je zaak!

 

Wil je liever meteen contact opnemen? Stuur dan een e-mail naar contact@flooreizema.com. Ik denk graag met je mee! 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

Wow! Ik studeerde in totaal 21.814 uur op online marketing.

December 30, 2019

Hoe Amazon, Apple en Google horeca marketing binnen 5 jaar revolutionair gaan veranderen.

November 25, 2019

Wat horecaondernemers kunnen leren van Chateau Meiland.

November 6, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload